Handleiding Bestand Inkoopartikelen: verschil tussen versies
(<!-- HL -->) |
k (1 versie(s)) |
(geen verschil)
|
Versie van 25 feb 2008 om 12:38
Inhoud
Inkoopgegevens
Nadat de verkoopgegevens van het artikel zijn vastgelegd, worden de inkoop-gegevens opgevraagd.
De leverancier kan worden opgezocht aan de hand van : - de zoeknaam - het relatienummer - op postcode - flitszoeken
Bestelcode
De bestelcode is de artikelcode van de leverancier zelf en dient uniek te zijn.
Indien geen bestelcode beschikbaar is, kan dit voor de eerste leverancier van een artikel worden weggelaten, (de eigen artikelcode wordt dan intern gebruikt).
Voor een volgende leverancier van dit artikel dient dan wel een unieke bestelcode ingevoerd te worden. << MODULE VREEMDE VALUTA >> De soort valuta waarin de Basis inkoopprijs van het artikel wordt vastgelegd wordt bepaald door het land van de leverancier.
Eenheid
Deze eenheid is het aantal artikelen dat de leverancier als minimum levert. Hierbij wordt hetzelfde principe gevolgd als bij de eenheid in het verkoopgedeelte, maar nu ten opzichte van de basis inkoopprijs.
GR BRT% NTO%
U kunt deze velden op twee manieren gebruiken:
- Het artikel behoort tot een van de artikelgroepen, waarvoor U een vaste kortingsregeling met de leverancier heeft afgesproken.
In dit geval kunt U volstaan met het ingeven van de letter of cijfer van de kortingsregeling van de betreffende leverancier, waarna de velden Brt% en Nto% door het pakket worden ingevuld. Indien de kortingsregeling bij de leverancier wordt herzien, dan worden de inkoopprijzen van het artikel opnieuw berekend aan de hand van de gewijzigde kortingsregeling.
- Voor het artikel geldt een afwijkende kortingsregeling, die niet bij de leveranciersgegevens is vastgelegd. In dit geval vult U in de velden Brt% en Nto%.
Basis inkoop
De basis inkoopprijs is de brutoprijs van het artikel, waarbij bij de berekening van de netto-inkoopprijzen wordt uitgegaan.
Op deze prijs worden de Brt % en Nto % in mindering gebracht om de Inkoopprijs exclusief BTW te kunnen berekenen.
<< MODULE VREEMDE VALUTA >> De prijs wordt hier in de valuta van de leverancier ingebracht, waarna alle andere prijzen aan de hand van de in de valutatabel in de adresgegevens worden omgerekend in Euros
Berekening marges
Nadat de bovenstaande velden zijn ingevoerd, beeldt het pakket onder de adviesprijs en verkoopprijs het percentage op de inkoopprijs af.
Voorkeur
- Indien er meerdere leveranciers van uw verkoopartikel zijn, wordt normaal gesproken de goedkoopste leverancier gekozen.
Er kunnen echter redenen zijn waarom een andere leverancier voorkeur geniet.
- U kunt dit aangegeven door in dit veld een 'V' in te tikken.
- Door deze niet zelf in te vullen wordt de 'voorkeur' automatisch toegekend aan de leverancier met laagste NETTO-inkoopprijs.
Marges herzien
Het veld VRK% is reeds eerder door het pakket berekend en geeft de berekende marge aan (Brt % en Nto%) ten opzichte van de verkoop-prijzen.
Indien U een andere marge wenst te hanteren vult U de gewenste marge in, waarna het pakket de nieuwe verkoopprijzen berekent.
Hierna springt de cursor opnieuw naar de verkoopprijzen, die U op dit moment nog kunt bijstellen door een ander bedrag in te tikken.
De invoermogelijkheden met het overnemen van prijzen en het berekenen van de inclusief of exclusief BTW prijzen zijn hetzelfde als bij de invoer van deze velden.