Artistique is de groothandel en Verbago de producent van de artikelen. Beide zijn voortgekomen uit een aantal kapperszaken waarvoor wij in 1989 het eerste Merlijnpakket leverden. Ondertussen is de onderneming een van de grotere spelers op de Nederlandse markt die ook aan tal van andere landen levert.

Beide ondernemingen draaien volledig op een Merlijnadministratie.

Inkoper

Verbago

De Inkoper wordt bij Verbago niet alleen gebuikt voor het inkopen van materiaal en onderdelen, maar ook voor het samenstellen van productie-artikelen, het toekennen van barcodes, productie van artikelen enz. Wordt een artikel geproduceerd, dan worden automatisch de gebruikte materialen afgeboekt. Hierdoor heeft Verbago altijd een volledig overzicht van de voorraad materiaal en voorraad gereed product. Door inzicht in de lopende productie-orders kunnen materialen tijdig besteld worden.

Artistique

Artistique gebruikt hetzelfde pakket Inkoper als Verbago, maar hier ligt de nadruk op het berekenen van de marges en prijzen. De Verkoper van Verbago en de Inkoper van Artistique zijn gekoppeld, waardoor het aantal administratieve handelingen zo klein mogelijk is.

Verkoper

Artistique levert artikelen aan een groot aantal landen, waardoor de Verkoper met een aantal extra modules is uitgerust. Facturen in de juiste taal, BTW-nummer controle en intercommunitaire leveringen met CBS Intrastat statistieken maken het internationaal leveren snel en eenvoudig. Prijsafspraken op artikel en artikelgroepen en bonusberekeningen vereenvoudigen de invoer. Door het gebruik van samengestelde artikelen worden kennismakingsdozen en aanbiedingen met een enkele regel op een order ingevoerd, terwijl deze in het magazijn als losse artikelen kunnen worden geraapt. Automatische incasso's en de aansluiting daarvoor naar de bank maken de debiteurenbewaking deels overbodig.

Magazijn

Net als bij Kok Watersport krijgt het Magazijn de leveringsopdrachten van de Verkoper binnen en zorgt ervoor dat alle noodzakelijke handelingen en formulieren op de locatie zelf worden uitgevoerd. Het werkelijke magazijn bevind zich hier aan de andere kant van de weg op een paar honderd meter afstand van het hoofdkantoor. Dit maakt een directe verbinding met het bedrijfsnetwerk niet mogelijk. Het Magazijn maakt dan ook gebruik van een andere opzet, waardoor dit grotendeels zelfstandig functioneert.

Opmerking: Met deze oplossing kunnen dit ook meerdere magazijnen zijn op honderden kilometers afstand worden aangestuurd. Het hoofdkantoor houdt hierdoor de volledige controle en aansturing.

Inventaris

Beide ondernemingen maken gebruik van het pakket Inventaris. Dit pakket maakt momentopnames van de voorraad om delen van het magazijn te kunnen tellen. Hierdoor hoeven de werkzaamheden in magazijn en administratie niet te worden stilgelegd totdat de inventarisatie gereed is. Eventuele verschillen worden verantwoord en doorgeboekt met een apart soort mutaties. Dat betreft zowel de aantallen als de financiële gevolgen.

Boekhouder

In het pakket Boekhouder komen alle financiële stromen bijeen. Debiteuren- en crediteurenbewaking, betaalopdrachten, ouderdoms- en overschrijdingsanalyses en balans en V&W overzichten geven een direct en volledig beeld van de onderneming.

Pakketten in gebruik

  • Inkoper
  • Verkoper
  • Boekhouder
  • Magazijn
  • Inventaris