Pas als bloemen geveild zijn is pas bekend hoeveel en welke dozen nodig zijn om deze te vervoeren. De gehele automatisering is dan ook om deze snelle levering opgebouwd.

Orders worden niet ruim van te voren ingebracht, maar een klant belt door wat hij op dat moment wat hij nodig heeft. Meestal kan dan uit voorraad geleverd worden. De dozen staan klaar op wagentjes die achter elkaar naar de uitgang worden gerold. Daar wordt via de computer een afleverbon gemaakt. Hierna gaan de wagentjes direct de vrachtwagen in op weg naar de plaats waar de bloemen of planten worden ingepakt. Pas later worden de afleverbonnen automatisch ingelezen in de hoofdadministratie en van de juiste prijzen voorzien. Deze manier van werken bij de poort maakt een zeer snelle levering mogelijk.

Van Dongen-De Jong is sinds 1988 een gebruiker van de Merlijnpakketten.

Bij Van Dongen-De Jong is een zeer snelle en eenvoudige verwerking van de opdrachten essentieel.

Poortlevering

Het pakket is ontworpen met maar 1 doel: snelle en eenvoudige verwerking van levering aan de poort. Afleverbonnen worden voorzien van een barcode. Het pakket kan door het magazijnpersoneel gebruikt worden zonder verdere instructie.

Inkoper en Verkoper

Samengestelde artikelen maken het mogelijk de voorraad nauwkeurig te beheren. Prijsafspraken maken de verwerking van orders en verzamelfacturen snel en simpel.

Pakketten in gebruik

  • Inkoper
  • Verkoper
  • Poortlevering
  • Boekhouder