Softwareoplossingen - Inkoop

De Inkoper is het centrale punt waar alle inkoopactiviteiten plaatsvinden.

In de Inkoper wordt bepaald welke kanalen welke artikelen mogen verkopen. In de Inkoper wordt bij een artikel aan de hand van de inkoopprijs de marge bepaald tov de verkoopprijs. Hier kunnen dan ook afbeeldingen en extra omschrijvingen worden toegevoegd zodat het artikel gereed voor verkoop is.

Kanalen, zoals kassasystemen, websites, vertegenwoordigers, andere vestigingen of directe verkopen, worden door de Inkoper voorzien van de juiste prijzen, beschrijvingen en afbeeldingen. De andere taak van de Inkoper is om tijdig te zorgen voor voldoende voorraad met een goede inkoopprijs.

De Inkoper vergelijkt de inkoopprijzen van meerdere leveranciers met elkaar om tot het juiste besteladvies te komen. Hij houdt rekening met bruto- en netto prijzen en kortingen en staffels bij inkoop. Bij de aantallen wordt rekening gehouden met minimumvoorraad, verkoopprognoses, bestelhoeveelheid en minimum bestelaantal.

Aan de hand van deze gegevens geeft het pakket een besteladvies dat omgezet kan worden in een inkooporder. Hierna bewaakt de Inkoper of de bestellingen op tijd binnen komen tegen de afgesproken prijs. Bij binnenkomst worden artikeletiketten in de juiste aantallen geprint.

De Inkoper beschikt over uitgebreide rapportages over alle aspecten van de inkoop.

Inzetbaarheid

De Inkoper is inzetbaar voor heel veel verschillende soorten detailhandel of groothandel, waaronder:

  • winkels die grip willen houden op de inkoop
  • groothandels met inkoop in het buitenland met intercommunitaire verwervingen
  • organisaties met meerdere leveranciers voor hetzelfde artikel