Softwareoplossingen - Havenmanagement

Deze oplossing speciaal voor jachthavens richt zich op alles wat er binnen uw jachthaven omgaat: ligplaatsen en stallingslocaties verhuren, stallings- en onderhoudscontracten afsluiten, het registreren van klant-, boot-, motor- en accugegevens en op rekening kopen en factureren binnen de haven en de werf. Onze jachthavenadministratie sluit naadloos aan op onze andere pakketten zoals de Boekhouder, Inkoper en Verkoper waardoor u niet alleen profiteren kunt van een specifieke toepassing voor uw jachthaven, maar ook van de zeer uitgebreide (financiële) administratieoplossingen van Merlijn.

Gegevensbeheer

Zorg dat u altijd beschikt over correcte gegevens van de boten in uw haven. Zowel voor stalling als voor onderhoud kunnen alle benodigde gegevens worden vastgelegd. Naast de basisinformatie zoals naam, type en afmetingen kunt u diverse specialistische informatie kwijt in het systeem:

  • Verzekering;
  • Voorkeur voor boktype bij stalling op de kant;
  • Meerdere motorkaarten, met alle informatie die voor motoronderhoud noodzakelijk is, inclusief onderhoudsgeschiedenis;
  • Accugegevens, alsmede of deze 's winters van boord moeten worden gehaald.
Alle informatie is eenvoudig op te vragen. Voor onderhoudswerkzaamheden kunnen werkkaarten worden uitgeprint met technische informatie, waar ook gemakkelijk aantekeningen over de uitgevoerde werkzaamheden op kunnen worden gemaakt.

Ligplaatsen en stalling op het droge

De jachthavenadministratie is geschikt voor het verhuren van ligplaatsen en stalling op de kant. Verhuur uw locaties per dag aan passanten of sluit een jaarlijks contract af voor seizoensstalling. U kunt uw locaties uitbreid specificeren:

  • Ligplaatsen in het water worden in het algemeen per stuk verhuurd en hebben vaste afmetingen.
  • Bij stalling op de kant, binnen of buiten, worden locaties per m2 verhuurd en kunnen meerdere boten op dezelfde locatie worden geplaatst
  • Andere inrichtingen van uw haven zijn uiteraard ook mogelijk.

Via een interactieve plattegrond houdt u overzicht over de huidige bezetting van uw haven. Vanuit hier kunt u boten binnenmelden en uitboeken. Een informatieve versie voor uw bezoekers is ook beschikbaar, zodat booteigenaren meteen weten waar ze hun boot kunnen vinden.

Ook de verwachtte bezetting per seizoen is duidelijk inzichtbaar. Boten zijn gemakkelijk binnen te boeken op een locatie, zodat u altijd precies weet welke boot waar ligt.

Stallings- en onderhoudscontracten

De meeste van uw klanten zullen gebruik maken van stallingscontracten die jaarlijks verlengt worden. De jachthavenadminstratie biedt uitgebreide mogelijkheden om diverse typen contracten te definieren.

Nieuwe contracten komen in een traject terecht, wat u kunt inrichten op uw bedrijfsvoering. U bepaalt vanaf welk moment het contract daadwerkelijk recht geeft op stalling en per wanneer een contract op te zeggen is. Contracten kunnen jaarlijks met één druk op de knop verlengd worden.

Contracten definiëren

Definieer zelf uw contracten voor uw winter- en zomerstalling. Bepaal de periode, rechten en prijzen van uw contracten. Prijzen kunnen vast per ligplaats zijn, of afhangen van de lengte of oppervlakte van de boot. Een contract kan in meerdere regels worden gefactureerd. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een vaste milieuheffing combineren met een stallingsprijs per vierkante meter.

Verblijf in de haven

Bij binnenkomst in de haven wordt automatisch een rekening geopend, waarop eventuele kosten tijdens het verblijf worden geboekt. Dit kunnen extra stallingskosten zijn die buiten een contract om gemaakt worden, verbruik van elektra of water, onderhoud op uw werf, of artikelen die in de winkel op rekening worden aangeschaft. U kunt na vertrek of tussendoor deze kosten factureren, waarbij prijzen, omschrijvingen en aantallen naar wens zijn aan te passen, of kleine factuurregels samen te voegen zijn.

De jachthavenadministratie stelt u in staat grip te houden op de openstaande rekeningen en deze tijdig te factureren.

Meer weten?

Neem voor meer informatie, een offerte of een demonstratie contact met ons op via +31 (0)10 46 78 473 of via info@merlijn.nl.