Softwareoplossingen - Vervoerder

De Vervoerder is een zelfstandig pakket dat samenwerkt met de Verkoper, Verkoper Kleding en Magazijn. Het pakket zorgt voor het bewaken en begeleiden van de verzending van de goederen via één of meerdere vervoerders.

De door de Verkoper aangemaakte leveringen worden met het pakket Magazijn verzendklaar gemaakt, maar nog niet verzonden. Speciaal bij groothandels met seizoensgoederen maakt dit het mogelijk om de goederen van te voren te rapen. Dit zorgt voor een betere inzet van het personeel over een langere termijn en het afvlakken van leveringspieken. Afnemers krijgen de goederen geleverd op het moment dat zij deze nodig hebben. Hierdoor hebben deze minder opslag nodig: een belangrijk verkoopargument. In de praktijk blijkt dat de afnemers dan ook sneller betalen.

De verzendklaar gemaakte goederen worden in een leveringsmagazijn opgeslagen.

Binnen de Vervoerder worden selecties gemaakt op periode en vervoerder, waarna een adviesvervoerslijst wordt aangemaakt.

Met behulp van een barcodescanner wordt gecontroleerd worden of alle dozen die op het verzendadvies staan ook daadwerkelijk uitgeleverd worden. Pas na deze controle wordt de definitieve vervoerslijst aangemaakt en krijgen de dozen de status 'verzonden'. Voor de Vervoerder zijn aanvullende modules verkrijgbaar voor elektronische verzending van de vervoerslijsten naar diverse vervoerders en verwerking van de terugkoppeling van deze vervoerders.

Inzetbaarheid

  • groothandels met seizoengoederen
  • bedrijven met verschillende vervoerders
  • bedrijven met vervoerders die via EDI de leveringen doorkrijgen.