Softwareoplossingen - Verkoop

De Verkoper is het centrale punt waar alle verkoopactiviteiten bij elkaar komen en worden aangestuurd.

Een verkoop komt van kanalen als kassasystemen, websites, vertegenwoordigers, andere vestigingen of directe verkopen. De Verkoper zorgt ervoor dat deze worden vastgelegd in orders. Afhankelijk van het verkoopkanaal kunnen de orders automatisch worden vastgelegd.

De Verkoper zorgt voor de levering en facturering van artikelen en geleverde diensten. De verschillende soorten voorraden worden automatisch bijgehouden. Het inbrengen van orders kan ondersteund worden door diverse soorten prijsafspraken, kortingen en staffels, prijslijsten of vreemde valuta of vermelding van de marges op de order.

Het pakket maakt alle verkoopdocumenten aan waaronder de offerte, pakbon, proforma factuur, magazijnopdracht, orderbevestiging, detailoverzicht, factuur en etiketten. Deze kunnen direct op papier worden geprint of per e-mail of fax worden verzonden of in spreadsheetformaat of pdf worden aangemaakt.

De Verkoper kan andere gespecialiseerde pakketten opdracht geven werkzaamheden voor hem uit te voeren, zoals de Inkoper, Magazijn, Vervoerder of Boekhouder.Uitgebreide rapportages over de leveringen op diverse niveau's zijn beschikbaar binnen de Verkoper. Voor zeer uitgebreide managementmogelijkheden wordt het WIS aangestuurd.

De Verkoper is uiterst flexibel opgezet en uit te breiden met extra functies. Het is een pakket dat ook bij zéér grote aantallen gegevens snel blijft.

Inzetbaarheid

De Verkoper is inzetbaar voor heel veel verschillende soorten detailhandel, dienstverlening of groothandel, waaronder:

  • winkels met levering op factuur en een eigen gekoppelde website
  • groothandels in wijnen en dranken met een accijnsgoederenplaats
  • groothandels kleding met internationale leveringen met CBS Intrastat statistieken
  • uitgeverijen met abonnementadministratie
  • hotels en zalenverhuur met planningssysteem
  • organisaties met mobiele vertegenwoordigers in binnenland en buitenland